Pikavippi ilman vakuuksia

Mistä pikavippi ilman vakuuksia? Kulutusluottoja ja muita lainatuotteita on erilaisia.  Perinteiset pankkilainat kuten esimerkiksi autolainat ja asuntolainat ovat varmasti kaikille tuttuja, mutta kulutusluotoista pikavippi eli pikalaina on monelle uudempi tuttavuus. Pikavippiä saa ilman vakuuksia tai takaajia netin kautta helposti ja nopeasti!

Pikalainoja ja pikavippejä alettiin myöntää Suomessa noin kymmenen vuotta sitten ja ne ovat nopeasti vakiinnuttaneet paikkansa perinteisten lainatuotteiden rinnalla.

Varmasti yksi tärkeimmistä syistä suureen suosioon on se, että pikavippi ilman vakuuksia tai takaajia on kohtalaisen helppo saada heti. Tavallisiin pankkien myöntämiin käyttö- ja kulutusluottoihin lähes aina tarvitsee takaajan tai vakuuden. Perinteiset panttikonttorit tai panttilainaamot myös aina vaativat jotakin kiinteää arvokasta omaisuutta lainan vakuudeksi. Pikalainaa tai pikavippiä hakiessa ei näihin vaatimuksiin törmää. Pikavippiä haettaessa hakijalta edellytetään ettei hänellä ole maksuhäiriömerkintää. Muita vakuuksia ei pikavippiin tarvita.

Pikavipistä puhuttaessa tarkoitetaan yleensä kerralla nostettavaa pienlainaa. Ei siis luottokortin tavoin toimivaa pidempiaikaista jatkuvaa lainajärjestelyä, vaan kertasuorituksena nostettavaa muutaman sadan euron lainaa. Tavallisesti pikavipit ja -lainat ovat aina alle 2000 euroa, mutta muutama markkinoilla toimiva yritys myöntää suuriakin pikavippejä. Muista katsoa myös uudet pikavipit sivultamme, kaikki uudet lainapalvelut, joista saa pikavipin ilman vakuuksia tai takaajia!

Pikalainoista ja kulutusluotoista yleisesti

Pikavippi ilman vakuuksia netistä helposti!

Pikavippi ilman vakuuksia on saatavilla tilillesi jo noin vartissa!

Pikalainat ja pikavipit rantautuivat Suomeen aikoinaan Amerikasta. Siellä on ollut jo pitkään käytössä vastaavat pienet lainat, jotka on ollut tapana maksaa palkkapäivänä, eli yleensä noin kuukauden sisällä takaisin. Tälle pienlainalle tyypillistä myös Suomessa on lyhyehkö takaisinmaksuaika. Osa haluaa maksaa pikavipin tai -lainan takaisin jo muutaman päivän kuluttua. Tosin yleensä takaisinmaksuaika on aika joustavasti sovittavissa ja useamman kuukauden maksuaikoja on kuitenkin myös saatavilla.

Pikavippi ilman vakuuksia on monelle ollut varsinainen pelastus, koska joskus ylimääräisiltä kuluilta ei voi välttyä. Varsinkin lemmikin sairastumiset ja muut vastaavat akuutit asiat aina ovat yllätyksellisiä. Mikäli ei ole säästänyt rahaa tai on juuri tehnyt jotakin suurempia hankintoja, niin oma rahatilanne saattaa olla todella tiukka. Silloin kannattaa ehdottomasti hakea pikavippiä ilman vakuuksia paikatakseen akuuttia rahantarvettaan.

Pikavippejä tai -lainoja tarjoavia pikavippiyrityksiä löytyy markkinoilta useita. Lainantarjoajat eroavat toisistaan huomattavasti ja vertailemalla saatuja lainatarjouksia on mahdollista säästää mukava nippu euroja. Toki kokonaisuus aina ratkaisee, mutta kannattaa aina vertailla lainaan liittyviä kuluja eri lainantarjoajien kesken. Osa luotonantajista ei peri avausmaksua tai tilinhoitomaksua, mutta kuukausittainen korko saattaa olla korkeampi. Joillakin luotottajilla vuosikorko vaihtelee, kun taas toiset tarjoavat kiinteää vuosikorkoa. Siinäkin kannattaa ottaa laskin käteen ja vertailla, että mikä on edullisin laina-vaihtoehto. Tosin alle 2000 euron pikavipeille ja -lainoille on määritelty korkokatto, joka määrää ettei pikalainan tai pikavipin todellinen vuosikorko saa ylittää 50 prosenttia. Se hieman helpottaa pikavippien lainavertailua, mutta tarkkana kannattaa olla!

Mitä eroa on pikavipillä ja käyttöluotolla?

Käyttöluotto on luottokortin tavoin toimiva järjestely ja sitä käytetään yleensä, jos kyseessä on hieman pidempiaikainen rahantarve ja kyse saattaa olla suuremmista lainasummista. Eli voit hakea luottoa vaikka 3000 euroa ja sitten käyttää sitä aina tarpeen mukaan. Toki maksat takaisin vain lainaamasi rahat, etkä koko luoton arvoa. Esimerkiksi kun nostat 3000 euron lainasta 1500 euroa tilillesi, niin silloin maksat takaisin 1500 euroa korkoineen.

Pikavippi tai pikalaina sen sijaan on kerralla nostettava lainasumma, joka yleensä vaihtelee muutamasta kymmenestä eurosta muutamaan sataan euroon. Eli pieniin hankintoihin pikavippi tai -laina ilman vakuuksia on todella kätevä ja hyvä ratkaisu.

Myös nopeus on pikalainoissa valttia – rahat saa tilille yleensä heti, eikä viidestoista päivä. 

Pikalaina tai pikavippi myös on joskus mahdollista saada jopa täysin ilman kuluja ja korkoja, kunhan sen maksaa lyhyen ajan sisällä takaisin. Myöskään takaajaa ei pikavippiin tarvita, eikä yleensä kysytä tuloselvitystä haettaessa alle 500 euron lainoja. Lainantarjoajatt, jotka tarjoavat tuota kulutonta ja korotonta ensilainaa, tarjoavat sitä yleensä ainoastaan uusille asiakkaille. On myös olemassa rahalaitoksia, jotka tarjoavat korottomia pikavippejä ja -lainoja ensimmäiseen eräpäivään asti. Eli jos maksat lainan kerralla takaisin, et maksa lainasta korkoa. Tämä koroton maksuaika on hyvin tuttua esimerkiksi luottokorteista, ja tällä kannustetaan ihmisiä maksamaan lainaamansa rahat heti takaisin.

Usein käyttöluottoon saattaa liittyä myös vaatimus vakuuksista tai takaajista,mutta pikavippi ilman vakuuksia tai takaajia on helpompi saada.

Eli jos akuutti rahantarve iskee, ja kyseessä ei ole tuhansien eurojen meno, niin silloin pikavippi on varmasti hyvä ja toimiva ratkaisu.

Minulle pikavippi ilman vakuuksia – miten toimin?

Pikalainan hakeminen lainapalvelusta on vaivatonta ja helppoa. Lähes kaikki alan yritykset tarjoavat mahdollisuutta hakea vippiä netistä ilman vakuuksia. Rekisteröitymällä ja lähettämällä hakemuksen saa lainapäätöksen usein nopeasti, myös rahat ovat tilillä jopa muutamassa minuutissa!

pikavipin hakijalta edellytetään vakituista osoitetta ja hakijalla täytyy myös olla puhelinliittymä, joka ei ole salainen. Ikärajat vaihtelevat yrityksestä riippuen, mutta lainanhakijan tulee kuitenkin aina olla vähintään 18 vuotta täyttänyt. Sitä nuoremmille ei lainoja myönnetä. Myöskin netissä asioimiseen tarvitsee verkkopankkitunnukset, jotka saa haettua omasta pankista, tai mobiilivarmenteen, jonka saa omalta operaattorilta.

Lainanhakijalta toivotaan myös nuhteettomia luottotietoja. Tosin pieni kupru luottotiedoissa ei aina automaattisesti tarkoita sitä, että ei voi saada pikalainaa netistä. Merkintähän saattaa olla vanha ja asiat ovat siitä hetkestä saattaneet parantua radikaalisti. Yleensä aivan tuoreet merkinnät luottotiedoissa saattavat estää lainan myöntämisen hakijalle, mutta sekin on aina tapauskohtaista. Vaikka sinulla olisikin merkintä luottotiedoissa, niin silti sinulle voidaan yleensä myöntää pikavippi ilman vakuuksia netin kautta. Eli pikavippi maksuhäiriöiselle on mahdollinen myös ilman vakuuksia tai takaajia.

Kauanko kestää, että saan lainan tililleni?

Usein myönteisen lainapäätöksen jälkeen rahat saa tilille jopa 15 minuutin sisällä. Hakemukset myös käsitellään tavallisesti hyvin pian saapumisen jälkeen, mutta yleensä 08.00-22.00 välisenä aikana. Ajan ulkopuolella jätetyt lainahakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Lainoja myönnetään arkisin ja moni myös myöntää niitä launtaisin, mutta sunnuntaisin kovinkaan moni yritys ei hakemuksia käsittele.

Joskus rahojen siirtämisessä tilille saattaa kestää tavallista kauemmin ja se yleensä johtuu lainanhakijan pankista. Tavallisesti pankkien väliset tilisiirrot kestävät pankkipäivän tai pari. Myös viikonloput ja pyhäpäivät saattavat vaikuttaa tilisiirron nopeuteen, koska pyhinä ei maksuja yleensä käsitellä.

Onko lainaaminen turvallista?

Vakuudettoman kulutusluoton tai pikavipin hakeminen on turvallista. Alan yritykset ovat tarkasti valvottuja ja ne myös noudattavat hyvää lainanantotapaa toiminnassaan. Tietoturvaan on myös panostettu ja yhteydet ovat aina suojattuja. Voit siis olla varma, että tietosi pysyvät tallessa eivätkä joudu vääriin käsiin.

Miten pikavippi maksetaan takaisin?

Maksuun liittyvät asiat aina vaihtelevat hieman tehdyn lainasopimuksen mukaan. Yleinen käytäntö on, että pienet vipit ja muut pienlainat maksetaan kerralla yhdessä erässä ja suuremmat kulutusluotot sitten muutamassa maksuerässä.

Kannattaa olla asian kanssa tarkkana, kun ajatuksena on hakea pikavippi ilman vakuuksia, tai takaajaa, koska jotkut lainapalvelut eivät tarjoa ollenkaan mahdollisuutta maksaa lainaa takaisin lyhennyksinä vaan ainoastaan yhdellä suorituksella.

Tapana on lähettää lainasta lasku tai laskut sähköpostissa, mutta laskut saa myös postissa, mutta tämä yleensä maksaa. Myöskin kirjautumalla lainapalveluun näkee helposti jäljellä olevan lainan määrän, sekä seuraavan lainanlyhennyksen eräpäivän ja määrän.

Osa yrityksistä käyttää myös uutta e-laskua, jossa lasku lähetetään verkkopankkiin. Niiden lainantarjoajien kanssa jotka palvelua käyttävät kannattaa se ilman muuta ottaa kayttöön. E-lasku on helppo ja luotettava ja mahdolliset kirjeiden katoamiset tai sähköpostien joutumiset vahingossa roskapostiin eivät enää aiheuta päänvaivaa.

Voinko saada useita pikavippejä?

Se hieman vaihtelee, kuten laskun maksukin. Yleensä samalta luotottajalta ei kuitenkaan voi hakea montaa pikavippiä samaan aikaan. Jotkut lainantarjoajat myöntävät uusia lainoja, vaikka lainanhakijalla olisi jo ennestään pikavippi ilman vakuuksia jostain toisesta rahoituslaitoksesta. Taas kannattaa tutustua lainantarjoajan ehtoihin tarkasti, mutta kunhan on hoitanut aina maksunsa ajallaan ja luottohistoria on kunnossa, niin voi yleensä saada useitakin pikavippejä eri lainapalveluista.

Mitä jos en saa maksettua laskua ennen eräpäivää?

Kannattaa ottaa heti yhteyttä lainantarjoajaan. Yleensä asian saa sovittua vaikka eräpäivää siirtämällä tai pitämällä maksuvapaan tai lyhennysvapaan kuukauden.

Tavallisesti laskun maksamatta jättämisestä seuraa maksumuistutus. Myöskin viivästyneeltä ajalta on luottoyrityksellä oikeus periä viivästyskorkoa. Mikäli usean muistutuksen jälkeen lasku on yhä maksamatta on lainalaitoksella oikeus sanoa lainasopimus irti ja siirtää se perintäfirman hoidettavaksi.

Mikäli asia etenenee perintäfirmalle saakka, niin siitä usein koituu huomattavia lisäkuluja. Perintäfirmat nimittäin aina lisäävät omat kulunsa jo olemassa oleman lainasumman päälle. Tällöin myös todellinen vuosikorko lainalle kohoaa pilviin.

Jos perintäfimakaan ei saa lainamaksuja kerättyä etenee asia oikeudelliseen perintään. Asia käsitellään lähimmässä käräjäokeudessa ja siitä yleensä seuraa vielä lisää kuluja ja lopulta saattaa se johtaa maksuhäiriömerkintään.