Pikavippi ilman luottotietoja

Mikäli etsit tietoa pikavipin tai muun lainan hakemisesta ja sinulla ei ole moiteettomat luottotiedot, niin olet oikeassa paikassa. Alle on koottu hyödyllinen tietopaketti asiaan liittyen.  Hae pikavippi ilman luottotietoja – ohjeet.

 

Mistä pikavippi ilman luottotietoja?

Joskus taloudellinen tilanne on saattanut olla hyvin vaikea, tai ehkä elämässä on sattunut joitakin suuria mullistuksia ja raha-asioiden hoitaminen on jäänyt ja se on saattanut johtaa maksuhäiriömerkintään.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että mistään ei voi enää saada lainaa jos on menettänyt luottotietonsa!

Useasta lainapalvelusta nimittäin on mahdollista saada pikavippi heti ilman luottotietoja. Tosin summat ovat verrattain pieniä, koska pikavippiin liittyvät riskit ovat suurempia luotonantajalle ja tokihan pikavippiyritys haluaa saada lainaamansa rahat ajoissa takaisin.

Pikavippi ilman luottotietoja?

Saako pikavippiä ilman luottotietoja?

Mikäli lainanhakijalla on tuore maksuhäiriömerkintä, saattaa se näkyä epäedullisesti myös pikalainaan liittyvissä ehdoissa. Korkeampi riski kyseessä olevalle rahalaitokselle usein tarkoittaa korkeampia korkoja ja lyhyempiä laina-aikoja. Kannattaa siis tarkoin harkita, että olisiko jotakin muuta vaihtoehtoa budjetin paikkaamiseen, jotta ei ainakaan saa uusia maksuhäiriömerkintöjä ja joudu uusiin taloudellisiin ongelmiin.

Osa luotonantajista vaatii lainanhakijalta verkkopankkitunnuksilla tehtävän kirjautumisen lainaa hakiessa, mutta osan kanssa voi asioida, kunhan on puhelinliittymä.

Jos mahdollista, niin kannattaa yrittää saada lainaan joku takaajaksi, kun tarkoituksena on hakea pikavippi ilman luottotietoja. Takaajan saaminen pienentää luotonantajan riskiä ja sillä on aina positiivinen vaikutus haettavan lainan tai vipin määrään, takaisinmaksuun ja muihin ehtoihin. Siinä tapauksessa, että alkuperäinen lainaaja ei selviä maksuistaan, astuu takaaja mukaan kuvioon.  Takaaja sitten siinä tapauksessa ottaa lainan hoitaakseen.

Kannattaa tarkoin vertailla eri vaihtoehtoja, jotta löytää sen parhaimman useiden lainatarjousten joukosta.

Alla selitettynä muutamia yleisiä termejä, sekä alaan liittyviä käytäntöjä.

 

Luottotiedot

Kun puhutaan luottotiedoista, niin silloin tarkoitetaan maksukykyä. Eli onko asiakkaalla maksukykyä vai ei ja minkälainen taloudellinen tilanne lainanhakijalla on. Toisinaan luottotiedoissa saattaa olla vanhakin merkintä, joka ei heijasta kyseisen henkilön tämänhetkistä tilannetta. Siksi on mahdollista saada pikavippi ilman luottotietoja, koska hakemukset arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Parin vuoden takainen merkintä siis ei usein ole esteenä pikavipin saamiselle, mutta mikäli merkintä on tuore, niin siitä on yleensä enemmän haittaa lainaa hakiessa.

Osa hakijoista myös luulee, että heillä on merkintä, vaikka ehkä se ei pidäkkään paikkaansa. Jos joku lasku on mennyt perintään saakka, niin ei se kuitenkaan tarkoita automaattista maksuhäriömerkintää.

 

Miten haen pikavippejä?

Kysymykseen ei ole yhtä selkeää vastausta. Se riippuu lainan tarpeesta ja lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta. Usein pankit eivät helposti myönnä lainoja, jos luottotiedot eivät ole kunnossa, mutta aina kannattaa kokeilla.

Pankit arvostavat säännöllisiä tuloja ja jos raha-asiat ovat muuten hyvällä mallilla, niin ei muuta, kuin hakemusta täyttelemään. Tavallisesti lainaa yritetään saada siitä omasta pankista, mutta kannattaa kuitenkin kysyä muistakin pankeista ja vertailla tarjouksia. Osa pankeista vaatii henkilökohtaisen visiitin pankin konttoriin, jossa käydään läpi lainaan liittyviä asioita ja käytäntöjä. Toisille saattaa riittää netissä tehty hakemus.

Lainaa hakiessa on myös hyvä, jos lainanhakijalla on tarjota jokin vakuus. Esimerkiksi auto tai joku muu arvokas esine saattaa olla ratkaiseva tekijä, kun hakee pikavippiä ilman luottotietoja. Ilman ylimääräistä vakuutta on maksuhäiriömerkintäisen miltei mahdotonta saada lainaa. Tavallisten pankkien kanssa asioidessa vakuuksiin liittyvät käytännöt ovat hieman jähmempiä. Sen vuoksi kannattaa harkita myös panttilainaamoita.

Panttilainaamot yleensä kelpuuttavat melkein mitä tahansa vakuudeksi, kunhan sillä on jälleenmyyntiarvoa. Esimerkiksi korut, kitarat, maalaukset tai veistokset ovat käypiä vakuuksia, kunhan niillä on arvoa.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että usein omistamansa irtaimiston arvo tulee arvioitua hieman yläkanttiin, joten kannattaa pitää mielessä, että panttilainaamon arvio on usein toivottua pienempi. Silti  laina panttilainaamosta saattaa olla juuri se sopivin vaihtoehto.

Hyvänä puolena panttilainaamoista haetuissa lainoissa on se, että jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin, niin siitä ei koidu mitään muistutusmaksuja, viivästyskorkoja ja se ei myöskään johda perintätoimenpiteisiin. Silloin vaan menettää pantiksi antamansa irtaimiston ja homma on sillä selvä.

 

Kuinka paljon on mahdollista lainata ja koska laina pitää maksaa takaisin?

Usein pikavippi ilman luottotietoja on euromäärällisesti pienehkö, mutta tarkkaa summaa on mahdotonta tietää, ennen kuin saa lainatarjouksia. Tavallisesti puhutaan kuitenkin muutamista sadoista euroista.

On hyvä tiedostaa, että yleensä pienimmillä lainoilla on suhteessa suurimmat korot. Saattaa olla, että joutuu maksamaan samat avausmaksut ja tilinhoitomaksut ja muut kulut summasta riippumatta. Eli pienemmät pikavipit yleensä tulevat aina kalliimmaksi. Toki poikkeuksia sääntöön löytyy, mutta yleensä pienissä pikavipeissä kulut ovat suhteessa suuremmat.

Laina-aika myös vaihtelee paljon. Osa haluaa maksaa ottamansa pikavipin takaisin jo muutaman päivän kuluttua sen ottamisesta osa taas suosii mahdollisimman pitkää maksuaikaa. Lyhyt laina-aika tulee lähes poikkeuksetta edullisemmaksi, koska silloin pikavipille ei ehdi kertyä runsaasti korkoa. Pitää kuitenkin olla realisti ja arvioida omaa maksukykyään, jotta ei haukkaa liian isoa palaa purtavaksi ja ota todella lyhyttä maksuaikaa. Jos suoritus nimittäin myöhästyy, niin usein lainaa tarjoavalla yrityksellä on mahdollisuus periä viivästyskorkoa, joka saattaa olla huomattavan suuri.

Kun aikomuksena on hakea pikavippi ilman luottotietoja, kannattaa myös varmistaa, että pitääkö pikavippi maksaa takaisin yhdessä erässä vai voiko sen maksaa osissa. Se nimittäin vaihtelee suuresti eri pikavippiyritysten välillä. Sillä saattaa myös olla vaikutusta lainan kuluihin. Markkinoilla on nimittäin lainantarjoajia, joilta saa haettua pikavippiä ilman kuluja, jos maksaa lainan nopeasti ja kerralla takaisin. Tavallisesti maksuerien määrä ja laina-aika näyttelevät suurta roolia, kun mietitään lainasta kohtuvia kuluja.

Lopuksi vielä mainittakoon, että kun hakee pikavippiä, niin kannattaa tarkoin harkita, että mikä on paras vaihtoehto ja myös olla realisti, kun arvioi omaa kykyään maksaa laina takaisin.