Pikavippi keskustelu

Rahan lainaaminen aina herättää keskustelua, erityisesti kulutusluotoista pikavipit ovat saaneet palstatilaa mediassa – on siis selvää että pikavippi keskustelu käy kuumana! On myös järkevää lukea muiden kommentteja ja kokemuksia eri pikavippi-yrityksistä. Toki on syytä muistaa, että kannattaa kuitenkin olla kriittinen kommentteja lukiessa, koska ei voi olla varma onko kyseessä aito vai tekaistu kommentti. Mikäli useampi eri kirjoittaja toteaa saman asian, niin toki silloin saattaa palautteessa olla enemmän pohjaa todellisuuteen, kuin yksittäisen ihmisen kirjoittamassa jutussa.

Pikavippi, pikalaina ja vippi tarkoittavat kaikki samaa asiaa. Tavallisesti termeillä tarkoitetaan kerralla nostettavaa euromääräisesti pientä kulutusluottoa, jonka saa tilille nopeasti. Yleensä pikalainaa tai pikavippiä hakiessa ei tarvitse vakuuksia tai takaajia. Lainanhakijalta kuitenkin vaaditaan puhtaat luottotiedot, eikä maksuhäiriömerkintöjä saa olla.

Pikavipit ovat aihe, joka jakaa yleensä ihmiset kahteen eri leiriin. Osan mielestä pikalainat ovat todella käteviä ja osa ajattelee, että pikavipeistä ei ole kuin haittaa, koska monet saattavat hakea niitä mihin tahansa tarkoitukseen. Pankista kun hakee lainaa, niin yleensä pitää pystyä perustelemaan, että mihin rahaa tarvitsee. Pikavipeissä tai -lainoissa taas usein ei edes kysytä syytä.

Osallistu - käydään pikavippi keskustelu!

Pikavippi keskustelu käy kuumana

Myös pikavippien ja -lainojen hakemisen helppous arveluttaa osaa ja niistä myös peritään korkeitakin korkoja. Pikalaina-alaa on tosin tarkasti säädelty ja uusia lakeja on säädetty aina sen mukaan, jos jotakin epäkohtia on löytynyt. Nykyään peli on reilua ja kyseenalaisesti lainoja myöntävälle rahalaitokselle ei enää ole sijaa. Suomessa lainantarjoajan on varmistuttava asiakkaan maksukyvystä ja tarkastettava lainanhakijan luottotiedot. Asiakkaalle, jolla on maksuhäiriömerkintä ei lainaa tai pikavippiä voida enää myöntää.

Pikavippejä tai -lainoja on voinut hakea Suomessa vuodesta 2005 ja ne ovatkin olleet todella suosittuja. Sen vuoksi pikavipeillä on myös paljon kannattajia, koska jos pikalainoille ei olisi tarvetta, niin ei niitä tarjoavia lainapalveluita silloin olisi montaa ja niiltäkin vähältä, jotka alalla toimisivat olisivat asiakkaat vähissä ja liiketoiminta saattaisi äkkiä muuttua kannattamattomaksi.

Nyt tilanne on kuitenkin toinen ja pikavipit ovat yhä kasvattaneet suosiotaan. Pikalainan koko vaihtelee, mutta yleensä se on muutamista kymmenistä euroista muutamaan sataan euroon. Joistakin pikavippipaikoista saa tosin jopa vaikka 2000 euron pikavipin.

 

Alan säännöstely

Kaikkien vippejä myöntävien lainapalveluiden tulee olla rekisteröitynyt aluehallintaviraston ylläpitämään rekisteriin. Edellytyksenä on, että noudattaa hyvää luotonantotapaa ja lainapalveluiden omistajien ja johtoportaan tulee myös olla nuhteettomia henkilöitä.

Usein pikavippi keskustelu liittyy myös eri lainantarjoajien perimiin korkoihin. Vuoden 2013 kesäkuussa voimaan astui laki, joka määrittelee korkokaton alle 2000 euron lainoille. Eli nyt eri lainapalveluiden vippien vertaileminen on helpompaa, kuin ennen.

Toki pikavippi ja -laina keskusteluissa myös vertaillaan muitakin lainoihin liittyviä kuluja ja ehtoja. Lainanantajien käytännöt nimittäin vaihtelevat paljon. Osa Luotonantajista perii nostopalkkioita ja tilinhoitomaksuja ja osa taas ei.

Toinen yleinen aihe, jota pikalaina ja pikavippi keskusteluissa puidaan on lainan maksamiseen liittyvät asiat. Lainan takaisinmaksuunkin liittyy reilusti erilaisia käytäntöjä. Tavallisesti on mahdollista maksaa pikalaina tai -vippi takaisin osissa, mutta aina se ei kuitenkaan onnistu, vaan lainattu lainasumma täytyy maksaa kokonaisuudessaan takaisin kerralla.

Myöskin erilaiset lainan lyhennystavat herättävät tunteita puolesta ja vastaan. Usein käytössä on annuiteettilaina, mutta tasaerälainalla ja tasalyhenteisellä lainalla on myös omat kannattajakuntansa.

 

Asiakaspalvelu

Pikavippi ja -laina keskustelu myös usein käsittelee eri luotottajien kanssa asioimista. Sen vuoksi on tärkeää, että lainayrityksellä on ammattitaitoinen ja ystävällinen asiakaspalvelu, jotta tarvittaessa saa kysymyksiin vastauksia sekä neuvoja ja ohjeita.

Palvelun laatu saattaa olla jopa ratkaiseva tekijä vippiä tai lainaa haettaessa, koska huonolla palvelulla on suuri merkitys ja negatiivinen palaute aina tavoittaa suuremman joukon ihmisiä, kuin positiivinen palaute.

Toki  eri luottoyritysten palvelut on myös paljon puhuttu aihe. Esimerkiksi luotottajan verkkopalvelun  toimivuus ja helppous, sekä lainapäätöksen nopeus on usein aina tapetilla.

 

Järkevä lainaaminen ja järkevä pikavippi keskustelu

Moni hakee pikavippejä tai muuta lainaa vain silloin, kun on todella akuutti rahantarve euroille. Se on myös järkevää ja suositeltavaa, koska toki laina pitää aina maksaa takaisin. On viisaampaa hieman lykätä ei pakollisia hankintoja, kuin ottaa pikavippi ja käyttää se vaikka jonkun kaupan alennusmyynnissä.

Usein pikavippi ja -laina keskustelu myös keskittyy maksuongelmien puimiseen ja niiden ratkaisemiseen. Erilaiset viivästyskorot ja muut mahdolliset maksut, jos ei eräpäivään mennessä saa lainanlyhennyksiä hoidettua ovat foorumeilla todella yleisiä juttujen aiheita.

Mikäli haluaa varmaa tietoa, niin kannattaa aina ottaa yhteyttä suoraan lainaa tarjoavaan yritykseen, jonka kanssa on asioinut. Toki nettikeskusteluista voi hakea vinkkejä ja lukea eri ihmisten mielipiteitä, mutta varsinkin maksuihin liittyvissä asioissa saattaa keskusteluissa olevissa tiedoissa olla virheitä. Eli aina voi lukea muiden kommentteja, mutta lopullinen varmistus kannattaa aina tehdä ottamalla asiakaspalveluun yhteyttä.